torsdag 23. mars 2017

Uke 12

LEK

 Forrige uke var det barnehagedagen! Barnehagedagen markeres i mars hvert år. Vi markerte den her i barnehagen ved at dere kunne komme inn på fellesrommet og se en videosnutt om barna som leker her i barnehagen. Temaet i år var : Vi vil leke! Og gjett om vi leker mye her i barnehagen. 



Leken og det å ha noen å leke med, er det som barn selv sier er viktigst for å trives. Barns muligheter til å leke er avgjørende i barns utvikling, og vi må vise hvorfor og hvordan.

FNs barnekonvensjon slår fast at barn har rett til å få leke. At barnehagen skal legge til rette for barns lek framgår også tydelig i barnehagelovens formål: Barnehagen skal i samarbeid med hjemmet ivareta barnas behov for omsorg og LEK, og fremme læring og danning som grunnlag for allsidig utvikling.





Lek er ikke bare lek – Lek gir glede og er lystbetont samtidig som den er barns viktigste arena for læring. Lek er læring, og barnehagens helt sentrale arbeidsmetode.





Gjennom leken får barn motoriske-, kognitive-, kommunikative-, og sosiale ferdigheter. Leken er identitetsskapende og bidrar til at barn får en forståelse av seg selv på en rekke ulike områder. Å skape rom for leken, og å ha personale som kan mye om lek, er å ta på alvor noe av det som er aller viktigst for barn.


Husk planleggingsdag fredag 24.03!

God helg :) 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar