fredag 23. september 2016

uke 38

Musikk og dans med de minste i barnehagen

Barna på dovregubben er veldig glad i musikk og dans. De spør ofte uoppfordret etter musikk. Uansett hvor trøtt og sliten de er, blomstrer de alltid opp når de hører favorittmusikken sin fra cd spilleren!

 Gjennom musikk får barn anledning til å lytte, utøve og være en del av samspillet i skapende og gjenskapende aktiviteter. Musikk, sang og dans møter barn i alle kulturer og det gir barna impulser og uttrykksmuligheter for følelser og tanker til fellesskapet uten å ha ett felles språk Målene med musikk er å utvikle fantasien og den kreative tenkningen. Musikk er også med på å utvikle kommunikasjonsevnen og gir en mer variert uttrykksmåte.



Når barna lytter til musikk, lærer de seg fort sangene og kjenner fort igjen melodiene. Øret er den delen av mennesket som arbeider mest når man hører musikk, men også motorikke kommer i gang til rytmen av musikk. Dette ser man godt hos barna her på dovregubben, som ikke bruker lang tid på å begynne å danse og hoppe når musikken starter. Kjekt for både store og små!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar