onsdag 10. februar 2016

UKE 6

I helgen var det samenes nasjonaldag. Dette har vi markert her i barnehagen ved å ha sameuke i uke 5. Vi startet mandagen med å fargelegge flagget til samene. For å få litt inspirasjon hørte vi på joik fra youtube og hadde flagget fremme på bordet. Det var spennende musikk, alt fra "rolig joik" til "rocke joik". Vi hang de ferdige flaggene opp på vinduene på avdelingen. 


I løpet av uken har vi både hørt og sett på joiker på youtube. Vi koblet opp prosjektoren, la dyner og puter på gulvet og la oss ned. Når vi kikket opp i taket var det mye spennende og se på.  Vi hørte blant annet på joiken "Sami ædnan" og Melodi grand prix jr.songen "Oro jaska beana", i den sistnevnte synger de både på norsk og samisk.




Vi hadde på forhånd fått lånt oss en lavvo, og på tirsdag fikk vi besøk av en samejente som het Sunna. Hun fortalte to eventyr til oss. Et om hvordan det ble tamrein og villrein, og ett om reven som lurte bjørnen, ulven og løven. Det var skikkelig kos å få sitte inne i lavvoen og høre på samiske fortellinger.




Til lunsj på onsdag fikk vi servert lapskaus med reinsdyrkjøtt. Det var en spennende smaksopplevelse. Torsdag var barna ute i snøen og kastet lasso på "reinsdyr". Det har vært en spennende og lærerik uke for store og små!






Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar